Melkvee

De basis voor het rantsoen is goed ruwvoer. Het uitgebreide assortiment rundveevoeders van Runia Fourage biedt volop keuzemogelijkheden.

Begeleiding

Om het optimale rantsoen voor uw rundvee samen te stellen, wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd rantsoenberekenings-programma. Hiermee wordt nauwkeurig berekend welke aanvulling het basisrantsoen nodig heeft. Ook wordt berekend welk krachtvoer past bij de doelstellingen die u nastreeft op uw bedrijf. Bij de beoordeling van het rantsoen wordt gebruik gemaakt van het SynchroFOS-systeem. De VEM wordt onderverdeeld in verschillende soorten energie: glucogene, ketogene en aminogene energie. Hierdoor is, voor uw melkkoeien, de optimale verhouding tussen melkvet en melkeiwit te realiseren.

Management

Het resultaat van uw bedrijf is afhankelijk van een goed management. Met behulp van het Saldo Plus Plan worden de sterke punten in kaart gebracht en eventuele verbeterpunten zichtbaar. Samen met uw rundveespecialist van Runia Fourage wordt een plan opgesteld. Hij helpt u om te komen tot een maximaal bedrijfsresultaat dat voldoet aan uw doelstellingen. Dairy Compass is daarbij een hulpmiddel en maakt de krachtvoerkosten inzichtelijk..